Restips
Tips inför din nästa resa

Tips om Kreta

3 juni, 2021 - 8:56 Inga kommentarer

Ön Kreta och dess färgstarka historia har mycket att erbjuda, men en sak man bara måste göra här, är att besöka stranden Elafonissi. Stranden som regelbundet röstas fram bland de bästa stränderna i världen. Elafonissi har sin ovanliga sandfärg att tacka för en koloni av röda koraller som med tiden har brutits ner av havet till små rosa sandkorn. Även om Elafonissi ligger 75 km från Chania är vägen dit nästan lika vacker som själva stranden, vilket gör den rosa sanden vid Elafonissi till en av de mest minnesvärda upplevelserna på ön och ett måste för varje Kreta-besökare.

När du besöker Kreta bör du inte missa staden Chania. Chania har så många intressanta saker att se som börjar med den venetianska hamnen med den imponerande fyren. De många restaurangerna och [...]

Lugna och självsäkra Skopelos

2 juni, 2021 - 18:24 Inga kommentarer

Den grekiska ön Skopelos har kanske inte Santorinis spektakulära karaktär eller utstrålar glamour som Mykonos, men Skopelos har ett lugnt självförtroende som går in under huden på dig. Silvriga olivlundar ger plats åt vidsträckta vingårdar och plommonodlingar, vars rikedomar kan hittas på tavernornas menyer över hela ön. Den här skogsbevuxna ön, som är en del av den norra Sporaderna, kan endast nås med båt - men det är en del av dess charm. Det är avlägset och fridfullt, med en robust skönhet som gjorde att den som ansvarade för inspelningen av Mamma Mia (filmatiseringen av Abba-musikalen från 2008) fick upp ögonen för platsen. 

Pittoreska byar
Skopelos må bara ha en handfull byar som är utspridda över ön, men de kompenserar mer än väl för antalet med charm. Missa inte Skopelos [...]

Resa med barn till Mallorca

16 oktober, 2020 - 13:00 Inga kommentarer

Vi fortsätter att tipsa på resmål som passar när man reser med barn. Att åka till Mallorca (eller Mallis som många kallar ön) är fortfarande populärt, speciellt om du har barn. Plus att du har en hel del aktiviteter att välja mellan, för att göra semestern riktigt intressant.

Flera av hotellen har aktiviteter, grunda bassänger och allt annat som kan göra semestern med barn enklare. På Viva Zafiro Alcudia & Spa kan du hyra sviter, en del har även pentry. Här har du hela tre barnklubbar samt inomhuspooler. Ett alternativ kan vara att hyra en lägenhet eller hus. Kanske något att tänka på om ni är flera familjer som reser ner tillsammans. En del har även egen pool.

Bad på Mallorca

En av de saker som lockar folk till Mallorca är [...]

Paris med barn

14 februari, 2020 - 9:01 Inga kommentarer

Vad ska man hitta på om man är i Paris med barn? Här kommer några tips. Vill du ha fler tips kan du även kika på parisfrankrike.se.

Eifelltornet
Barn (och många vuxna) älskar Eiffeltornet. En sak att fundera på innan ni ger er upp i det kända tornet är om ni ska ta trapporna eller hissen. Tar man trapporna så är köerna för det mesta kortare och man får en bättre känsla av tornets struktur. Trapporna är tillräckligt breda så att man kan köra om långsammare sällskap. Trapporna tar dig dock bara till andra nivån, sen måste man åka his till den högsta nivån. Om man väljer att ta hissen hela vägen får man räkna med längre köer. Kön för hissen på andra nivån är kortare än på bottenvåningen men kan [...]

Warszawas bästa utkiksplatser

4 december, 2019 - 10:49 Inga kommentarer

Det finns mycket fint att se i Warzsawa. Och en hel del blir ännu mer imponerande när du kan se det från en lite annorlunda vinkel. Plus att du kan få riktigt bra bilder om du väljer en bra utkikspunkt.

Ett välkänt ställe för panoramautsikter är Kulturpalatset. Det byggdes på 1950-talet och var en present från Sovjetunionen. Som de lät Polen delvis betala för själva. I många år var det Europas högsta byggnad, och det ligger fortfarande högt upp på listan med sina 230 meter. Idag finns det mycket att göra här, det finns bland annat biograf, casino och nattklubb. Och så kan du gå upp i tornet för en fantastisk utsikt, ända upp till den 30 våningen. Det går också att fika där uppe.

I hotell Marriott kan du komma [...]

Bröllop på Santorini

29 augusti, 2019 - 8:28 Inga kommentarer

Santorini är en av de vackraste grekiska öarna och har blivit en populär destination för bröllop. Du kan göra din dag till något alldeles speciellt i dess omgivningar. Det är också relativt lätt för dina nära och kära att komma hit tillsammans med er, för att dela upplevelsen.

Till att börja med så måste du ha en del papper klara inför vigseln. Svenska kyrkan viger inte i Santorini, men du kan ha en egen ceremoni. Vanligtvis så måste du först gifta dig i rådhuset, för att sedan hålla bröllop på din utvalda plats. Du måste ha med dig ett personbevis samt ett äktenskapscertifikat. Det är viktigt att allting är stämplat och underskrivet av Notarius Publicus, för att de grekiska myndigheterna ska acceptera det. Sedan ska allting översättas till grekiska. Ambassaden [...]