Restips
Tips inför din nästa resa

Paris med barn

14 februari, 2020 - 9:01 Inga kommentarer

Vad ska man hitta på om man är i Paris med barn? Här kommer några tips. Vill du ha fler tips kan du även kika på parisfrankrike.se.

Eifelltornet
Barn (och många vuxna) älskar Eiffeltornet. En sak att fundera på innan ni ger er upp i det kända tornet är om ni ska ta trapporna eller hissen. Tar man trapporna så är köerna för det mesta kortare och man får en bättre känsla av tornets struktur. Trapporna är tillräckligt breda så att man kan köra om långsammare sällskap. Trapporna tar dig dock bara till andra nivån, sen måste man åka his till den högsta nivån. Om man väljer att ta hissen hela vägen får man räkna med längre köer. Kön för hissen på andra nivån är kortare än på bottenvåningen men kan [...]

Warszawas bästa utkiksplatser

4 december, 2019 - 10:49 Inga kommentarer

Det finns mycket fint att se i Warzsawa. Och en hel del blir ännu mer imponerande när du kan se det från en lite annorlunda vinkel. Plus att du kan få riktigt bra bilder om du väljer en bra utkikspunkt.

Ett välkänt ställe för panoramautsikter är Kulturpalatset. Det byggdes på 1950-talet och var en present från Sovjetunionen. Som de lät Polen delvis betala för själva. I många år var det Europas högsta byggnad, och det ligger fortfarande högt upp på listan med sina 230 meter. Idag finns det mycket att göra här, det finns bland annat biograf, casino och nattklubb. Och så kan du gå upp i tornet för en fantastisk utsikt, ända upp till den 30 våningen. Det går också att fika där uppe.

I hotell Marriott kan du komma [...]

Bröllop på Santorini

29 augusti, 2019 - 8:28 Inga kommentarer

Santorini är en av de vackraste grekiska öarna och har blivit en populär destination för bröllop. Du kan göra din dag till något alldeles speciellt i dess omgivningar. Det är också relativt lätt för dina nära och kära att komma hit tillsammans med er, för att dela upplevelsen.

Till att börja med så måste du ha en del papper klara inför vigseln. Svenska kyrkan viger inte i Santorini, men du kan ha en egen ceremoni. Vanligtvis så måste du först gifta dig i rådhuset, för att sedan hålla bröllop på din utvalda plats. Du måste ha med dig ett personbevis samt ett äktenskapscertifikat. Det är viktigt att allting är stämplat och underskrivet av Notarius Publicus, för att de grekiska myndigheterna ska acceptera det. Sedan ska allting översättas till grekiska. Ambassaden [...]

Skiathos har en av Europas kortaste landningsbanor

8 augusti, 2019 - 14:50 Inga kommentarer

Om du ska åka till Skiathos i sommar och reser med någon som inte tycker att flygning är jordens roligaste sak att göra. Då ska du nog låta bli att nämna att just Skiathos har en av Europas kortaste landnigsbanor. Man ser bara hav och hav och helt plötsligt ser man landningsbanan och i samma sekund landar man, sen blir det en tvärbromsning innan planet stannar på andra sidan landningsbanan där havet återigen tar vid. Om nu ditt resesällskap ändå tar upp det här, så kan du trösta hen med att det bara är väldigt erfarna piloter som får landa på Skiathos och att det aldrig har skett någon olycka, trots att det landar så många plan varje dag under högsäsong.

Det kanske också kan vara klokt att snabbt styra [...]

Sommaren är en utmärkt tid för SPA

27 juni, 2019 - 8:06 Inga kommentarer

Normalt så förknippar vi kanske att åka på SPA med vinter, mörker och kyla. Vi vill mysa på SPA när vädret ute inte tillåter så mycket mys. Fast här finns anledning att tänka om. Många SPA på västkusten ligger vid havet och erbjuder en väldigt härlig mix av att bada inomhus i pooler och att ta ett dopp i det salta havet. Detta kan förstås kombineras med att sola på solvarma klippor och äta ourfärsk fisk, skaldjur och mycket annat på uteserveringen.

Vissa har även en utomhuspool som är öppen under sommarhalvåret. Ett sådant ställe är Vann som ligger vid Gullmarsfjorden. Här kan man njuta av ett dopp i poolen medans blicken kikar ut över den vackra fjorden. Poolen är öppen under den varma delen av året och är 120 cm [...]

Kreta och Rhodos – två klassiska resmål i Grekland

18 juni, 2019 - 12:25 Inga kommentarer

Vad tänker du på när du tänker på Grekland? Är det de blåmålade taken och de vitklkade husen? Är det den goda maten i form av souvlaki, mousakka och tzatziki? Är det de vackra stränderna? Eller kanske de mysiga byarna, katterna, solnedgångarna? Ja, vad var och en associerar med Grekland är förstås svårt att veta, men sannolikheten att det är något av ovanstående är ändå rätt stor. En del av de saker vi förknippar med Grekland kommer förstås från väldigt specifika öar, som faktiskt bara finns där, medan andra saker är sådant som man hittar på nästan alla öar. De två till ytan största öarna, är också de som lockar allra flest turister, nämligen Kreta och Rhodos. Även vi svenskar älskar dessa öar och hamnar alltid i topp när [...]