Restips
Tips inför din nästa resa

Solsemester på sportlovet

11 januari, 2023 - 8:15Inga kommentarer

När nu sportlovet närmar sig är det många som vill resa bort en vecka till solen och värmen. Men om man inte vill flyga så långt med ungarna finns det några resmål inom Europa som är hyfsat soliga och varma även i februari.

Utifrån sajten Medeltemperatur.se kommer här 5 tips på soliga och varma platser på lagom flygavstånd från Sverige.

Kanarieöarna (till exempel Teneriffa, Gran Canaria eller Fuerteventura) ligger utanför Afrikas kust och har ett subtropiskt klimat med varma temperaturer året runt. Detta är det kanske allra säkraste resmålet i februari om man vill ha bra väder inom Europas gränser.

Azorerna, en grupp av nio öar i Atlanten som tillhör Portugal, har ett milt klimat och det brukar vara fint väder under februari med temperaturer runt 20 grader.

Cypern är ett annat alternativ då ön har en medeltemperatur runt 20 grader under februari. Vädret i februari är ofta en blandning av soligt och molnigt väder med viss chans till några dagar med regn och moln. Men det är inte ovanligt att det kan vara solsken och varmt väder under en del av månaden. 

I Malaga brukar temperaturen ligga på runt 20 graderi februari, med möjlighet för några regniga dagar. Det kan finnas möjlighet till lite mer moln och vädret kan vara lite mer osäkert jämfört med Kanarieöarna, men det finns ändå goda chanser till bra väder och solsken.

Egypten kan vara ett alternativ om du vill resa utanför EU. Egypten har ett torrt och varmt klimat med en medeltemperaturer runt 25 grader celsius under februari.

Oavsett vilket av de här resmålen man väljer så ska man vara medveten om att vädret är osäkert i februari. Man kan ha otur och råka ut för en veckas regn, även om det är relativt ovanligt. Några dagar med regn bör man däremot räkna med och också packa kläder för.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Sveriges flagga är gul och ...