Restips
Tips inför din nästa resa

4 måsten om du ska resa till Madeira

3 oktober, 2022 - 15:51Inga kommentarer

Om du letar efter ett hisnande, unikt semestermål behöver du inte leta längre än till den portugisiska ön Madeira. Madeira är känt för sina dramatiska klippor, frodig grönska och pittoreska byar. Ön är också ett populärt resmål för vinälskare, eftersom det är hem för många vingårdar. Oavsett om du letar efter att koppla av på stranden, utforska en ny kultur eller prova något utsökt vin, är Madeira den perfekta platsen för din nästa semester.

Här kommer fyra saker som du inte får missa när du besöker ön.

Valsafari 
Valskådning är en populär aktivitet på Madeira. Ön är hem för en mängd olika valarter, inklusive kaskeloter, grindvalar och knölvalar. Besökare kan ta båtturer för att se dessa majestätiska varelser i deras naturliga livsmiljö. Madeira ligger längs migrationsvägen för många valarter vilket gör ön till en idealisk plats för valskådning. Valskådningssäsongen på Madeira sträcker sig vanligtvis från april till oktober. Under denna tid finns det många researrangörer som erbjuder båtturer för att se valar. Dessa turer varar vanligtvis mellan 2 och 3 timmar. Valskådning är en fantastisk aktivitet för alla och det är en möjlighet att se några av världens mest otroliga djur på nära håll. 

Parken Monte Palace 
Monte Palace Park är en av de mest populära turistattraktionerna på Madeira. Parken ligger i mitten av ön och erbjuder fantastisk utsikt över de omgivande bergen och dalarna. Besökare kan ta en linbana till toppen av Monte Palace, där det finns en restaurang, bar och utkiksplats. Parken har också ett antal vandringsleder, vilket gör den till den perfekta platsen för att utforska öns naturliga skönhet. 

Calheta Beach
Det finns många fantastiska stränder att besöka när du är på semester på Madeira, men Calheta Beach är definitivt en av de bästa. Denna strand är känd för sitt klara vatten och besökare kan också njuta av en mängd olika aktiviteter som vindsurfing, segling och fiske.

Praia Formosa
En annan fantastisk strand på Madeira är Praia Formosa, som ligger på södra delen av ön. Denna strand är inte fullt så populär som Calheta Beach vilket betyder att man har lite mer svängrum här och man kan njuta av massor av sol och bad, liksom några utmärkta restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...