Restips
Tips inför din nästa resa

Warszawas bästa utkiksplatser

4 december, 2019 - 10:49Inga kommentarer

Det finns mycket fint att se i Warzsawa. Och en hel del blir ännu mer imponerande när du kan se det från en lite annorlunda vinkel. Plus att du kan få riktigt bra bilder om du väljer en bra utkikspunkt.

Ett välkänt ställe för panoramautsikter är Kulturpalatset. Det byggdes på 1950-talet och var en present från Sovjetunionen. Som de lät Polen delvis betala för själva. I många år var det Europas högsta byggnad, och det ligger fortfarande högt upp på listan med sina 230 meter. Idag finns det mycket att göra här, det finns bland annat biograf, casino och nattklubb. Och så kan du gå upp i tornet för en fantastisk utsikt, ända upp till den 30 våningen. Det går också att fika där uppe.

I hotell Marriott kan du komma upp till 40 våningen, till deras Panorama Bar. Härifrån kan du se det mesta av Warszawa, inklusive Kulturpalatset. Trevlig atmosfär och väl värt ett besök.

St Annes kyrka är ett annat bra stopp för utsikt, trots att många faktiskt missar den. Kyrkan ligger bredvid det kungliga slottet och har en liten veranda. En helt perfekt utkiksplats där du kan se bra långt. För en extra speciell upplevelse ska du gå dit vid solnedgången då ljuset är helt unikt.

De flesta går till ett bibliotek för att läsa böcker, men på taket till Warszawas Universitetsbibliotek och Parker har du en härlig utsikt över floden Vistula och alla byggnader runt omkring. Det enda är att denna del av parken är stängd under vintermånaden så du kan bara uppleva staden härifrån mellan april till oktober.

Du har en bra utsikt över Warszawas siluett från Gdanski bron, särskilt om du går dit i skymningen. Gamla stan i förgrunden och de höga skyskraporna bakom. När alla ljusen tänds är det något alldeles speciellt.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?