Restips
Tips inför din nästa resa

Spela golf i Spanien

28 augusti, 2023 - 9:15Inga kommentarer

Att åka på en golfresa till Spanien är som att stiga in i en värld där golf, vackra vyer och kultur smälter samman i en harmonisk symfoni. Från solkyssta stränder till majestätiska berg, erbjuder Spanien en mångfacetterad bakgrund där varje golfsving blir en upplevelse i sig.

Costa del Sol, ofta kallad "Golfkusten", är en utmärkt startpunkt. Här finner du över 70 golfbanor, var och en med sin egen unika charm och utmaningar. Marbella och Málaga är populära städer att utgå från, med lyxiga resorter som erbjuder allt från golflektioner till spa-behandlingar.

Men det är inte bara golf som lockar. Spaniens rika kultur och historia är lika fängslande. Ta en paus från golfen och utforska Alhambra i Granada eller gå på en flamencoshow i Sevilla. Maten är en annan höjdpunkt. Efter en lång dag på banan, finns det inget bättre än att njuta av en traditionell paella eller några tapas.

För den som söker något annat än Costa del Sol, erbjuder regioner som Katalonien och Kanarieöarna också fantastiska golfmöjligheter. I Barcelona kan du kombinera stadsliv med golf, medan Teneriffa erbjuder en mer exotisk miljö med sina vulkaniska landskap.

När det kommer till att planera din resa, är det viktigt att tänka på säsong. Högsäsong för golf i Spanien är vanligtvis mellan mars och maj samt september och oktober. Under dessa månader är vädret optimalt, men banorna kan också vara mer trångbokade. Det kan också vara en god idé att boka greenfees i förväg, särskilt om du planerar att spela på de mer populära banorna.

Att resa med en golfbag kan vara en utmaning, men med lite planering och rätt förberedelser kan det bli en smidig process. 

Det första steget är att välja en golfbag som är både hållbar och lätt att hantera. Många föredrar en hård skalväska för extra skydd, men dessa kan vara tunga och svåra att transportera. En mjuk väska med inbyggda förstärkningar kan vara ett bra kompromiss.

Förutom dina klubbor, se till att packa alla nödvändigheter som bollar, peggar, handskar och en regnjacka. Använd handdukar eller bubbelplast för att ge extra skydd åt dina klubbor. Det kan också vara bra att ta med en extra uppsättning kläder i din golfbag ifall ditt incheckade bagage skulle komma bort.

Olika flygbolag har olika regler och avgifter för att transportera golfbagar. Vissa flygbolag inkluderar golfbagar som en del av ditt fria bagage, medan andra kan ta ut en extra avgift. Det är alltid en god idé att kolla upp detta i förväg.

För att minimera risken för förlorat bagage, använd en tydlig bagtagg med ditt namn, adress och telefonnummer. Det kan också vara bra att inkludera adressen till ditt boende i Spanien.

När du anländer till din destination, se till att hämta din golfbag så snart som möjligt. Många flygplatser har särskilda områden för skrymmande bagage, så det är inte alltid säkert att din golfbag kommer ut på det vanliga bagagebandet.

När du väl är framme kan det vara praktiskt att ha förbokat transport till ditt hotell eller resort som kan hantera din golfbag. Många golfresorts i Spanien erbjuder shuttle-service som kan boka i förväg.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...