Restips
Tips inför din nästa resa

Resa med barn till Mallorca

16 oktober, 2020 - 13:00Inga kommentarer

Vi fortsätter att tipsa på resmål som passar när man reser med barn. Att åka till Mallorca (eller Mallis som många kallar ön) är fortfarande populärt, speciellt om du har barn. Plus att du har en hel del aktiviteter att välja mellan, för att göra semestern riktigt intressant.

Flera av hotellen har aktiviteter, grunda bassänger och allt annat som kan göra semestern med barn enklare. På Viva Zafiro Alcudia & Spa kan du hyra sviter, en del har även pentry. Här har du hela tre barnklubbar samt inomhuspooler. Ett alternativ kan vara att hyra en lägenhet eller hus. Kanske något att tänka på om ni är flera familjer som reser ner tillsammans. En del har även egen pool.

Bad på Mallorca

En av de saker som lockar folk till Mallorca är det varma klimatet och de fantastiska stränderna. Flera av dem har promenadstråk där det är lätt att ta sig fram med barnvagn. Den fina stranden Alcudia är långgrund och passar bra för barnfamiljer. Den har även flera bra hotell runt omkring som gör det enkelt att ta sig ner till vattnet.

Andra trevliga stränder finner du i badorten Palma Nova, Cala Agulla på nordöstra Mallorca samt Playa de Muro, även den uppe i norr. Egentligen finns det inga problem med att hitta en badstrand som passar hela familjen. Vill du ha lite extra roligt med badningen så är vattenparken Hidropark Alcudia trevlig. Den har både djupa och grunda bassänger, vattenrutschkanor samt andra vattenattraktioner. Det finns liknande alternativ runt om på ön.

Aktiviteter för alla åldrar

I Palma de Mallorca ligger en stor inomhus lekland, Sherwood Park. Barnen får klättra och krypa av sig en hel del energi, och de små har sin egen avdelning.

Minigolfen på Golf Fantasia, Palma Nova, har olika svårighetsgrader och är utformat lite som en djungel med vattenfall och djur.

Så om sol och bad inte räcker till har du mycket annat att välja på.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?