Restips
Tips inför din nästa resa

Paris med barn

14 februari, 2020 - 9:01Inga kommentarer

Vad ska man hitta på om man är i Paris med barn? Här kommer några tips. Vill du ha fler tips kan du även kika på parisfrankrike.se.

Eifelltornet
Barn (och många vuxna) älskar Eiffeltornet. En sak att fundera på innan ni ger er upp i det kända tornet är om ni ska ta trapporna eller hissen. Tar man trapporna så är köerna för det mesta kortare och man får en bättre känsla av tornets struktur. Trapporna är tillräckligt breda så att man kan köra om långsammare sällskap. Trapporna tar dig dock bara till andra nivån, sen måste man åka his till den högsta nivån. Om man väljer att ta hissen hela vägen får man räkna med längre köer. Kön för hissen på andra nivån är kortare än på bottenvåningen men kan fortfarande ta upp till 45 minuter. Du kan köpa biljetter via internet i förväg och då betala för att slippa köa.

Louvren
Den största utmaningen här är att begränsa er och ha en plan över vad ni ska se. Välj ut ett par målningar i förväg, lära dig deras historia, diskutera dem med dina barn och leta sedan efter dem när du är där. Ett exempel är Raft of Medusa som bygger på en otrolig berättelse om ett skeppsbrott, en fascinerande historia.) Att köpa vykort med olika spännande konstverk i förväg och sedan leta efter dem är också en roligt lek för barnen.

Notre Dame Cathedral
En fantastisk och imponerande byggnad som man lätt kan att spendera 1-2 timmar på att utforska — olika konstverk, gotisk arkitektur och fasad med bibliska figurer. När man reser med barn är det en bra ide att titta på Disneys Hunchback of Notre Dame (1996) för att ge barnen en riktig känsla för Paris under medeltiden.

Naturhistoriska museet
I Muséum National d’Histoire Naturelle finns det ett brett spektrum av djur och man lär sig om naturens mångfald och evulotionen. Museet har mycket att se och man kan enkelt spendera 3-4 timmar här. I parken som museet ligger i finns också Ménagerie - världens äldsta offentliga djurpark. Den öppnade 1793, när de sista överlevande djuren från kungens privata zoo vid Versailles fördes hit efter revolutionen. Den tredje giraffen som någonsin satt sin fot i Europa flyttade hit 1826. Det är ett litet och mysigt zoo som framförallt små barn uppskattar.

Katakomberna
Under Paris finns det ett myller av tunnlar och grottor.  I de tunnlar som kallas Les Catacombes finns sex miljoner parisares skelett. Detta är en fascinerande plats för att förstå Paris historia. I slutet av 1700-talet var kyrkogården nämligen en grogrund för sjukdommar. Gravarna tömdes därför och kropparna lagrades under staden i katakomberna. De som begravdes här hade fullit offer för pesten, den franska revolutionen eller giljotinen.

 


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?