Restips
Tips inför din nästa resa

Bröllop på Santorini

29 augusti, 2019 - 8:28Inga kommentarer

Santorini är en av de vackraste grekiska öarna och har blivit en populär destination för bröllop. Du kan göra din dag till något alldeles speciellt i dess omgivningar. Det är också relativt lätt för dina nära och kära att komma hit tillsammans med er, för att dela upplevelsen.

Till att börja med så måste du ha en del papper klara inför vigseln. Svenska kyrkan viger inte i Santorini, men du kan ha en egen ceremoni. Vanligtvis så måste du först gifta dig i rådhuset, för att sedan hålla bröllop på din utvalda plats. Du måste ha med dig ett personbevis samt ett äktenskapscertifikat. Det är viktigt att allting är stämplat och underskrivet av Notarius Publicus, för att de grekiska myndigheterna ska acceptera det. Sedan ska allting översättas till grekiska. Ambassaden kan upplysa om vem som har rätt att översätta lagliga dokument.

Det finns flera företag som bara sysslar med att organisera bröllop. De kan ta hand om precis allt, till och med ställa upp som vittnen ifall du vill ha en riktigt stilla vigsel. Annars kan du ordna allting själv, det går alldeles utmärkt att styra mycket hemma från Sverige. Det är ganska vanligt att ha själva vigseln innan utresan, kanske på flygplatsen. Sedan blir resan till Santorini en del av firandet och smekmånaden. Eller så anordnar du en symbolisk ceremoni på ön.

Många fotografer jobbar med just bröllop på Santorini, så det är lätt att hitta någon som talar svenska eller engelska. Du har fantastiska utsikter och platser som är helt perfekta för bröllopsfoton. Även om du anordnar vigseln själv kan du boka in ett paket för fotografering från arrangörerna. Många väljer att ha bröllopsmiddagen på ett hotell. De har ofta bra erbjudanden med allt från mat och dryck till tårtan. Ett bröllop på Santorini är något alldeles speciellt.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Sveriges flagga är gul och ...