Restips
Tips inför din nästa resa

6 saker du inte får missa i Budapest

12 april, 2023 - 13:13Inga kommentarer

Ungerns pulserande huvudstad Budapest, är en fascinerande och historisk stad som korsas av den mäktiga Donaufloden. Dess två distinkta delar, Buda och Pest, erbjuder besökare en mängd olika kulturella och arkitektoniska skatter att utforska. På Buda-sidan hittar du slottskullen, där det imponerande Buda-slottet och den pittoreska Fiskarbastionen ligger, medan Pest-sidan är hem för den ikoniska parlamentsbyggnaden och den ståtliga Sankt Stefansbasilikan. Budapest är också känt för sina många termalbad, såsom Gellért och Széchenyi, som erbjuder avkoppling och välmående i historiska och vackra miljöer. Nattlivet är lika levande och varierat, med ruinbarer, gourmetrestauranger och kaféer som bidrar till stadens unika atmosfär. 

Här kommer 6 tips på saker du inte får missa i Budapest.

Koppla av på Veli Bej badhus
Budapest är känt för sina termalbad, men Veli Bej är en dold pärla där du kan undkomma de större folkmassorna. Det är ett av de äldsta termalbaden i staden, med anor från 1500-talet och en unik ottomansk arkitektur.

Besök Memento Park
Detta friluftsmuseum, beläget utanför stadens centrum, visar ett urval av statyer och monument från den kommunistiska eran i Ungern. Det är en fascinerande och historisk plats att besöka för att få en inblick i landets tidigare politiska landskap.

Utforska Szimpla Kert och ruinbarerna
Szimpla Kert är Budapests första och mest berömda ruinbar, men det finns många andra liknande platser värda att besöka. Dessa barer är inrymda i övergivna byggnader och erbjuder en unik atmosfär för att njuta av en drink och lite lokal kultur.

Promenera längs Filatorigát
Detta är en av Budapests mest pittoreska promenadstråk som löper längs Donau. Filatorigát ger dig en fantastisk utsikt över stadens silhuett och floden utan de stora folkmassorna du kan stöta på vid andra populära utsiktsplatser.

Utforska det underjordiska grottsystemet
Pálvölgyi och Szemlőhegyi grottorna erbjuder spännande möjligheter att utforska Budapests underjordiska värld. Med stalaktiter, stalagmiter och underjordiska sjöar är dessa grottor en fantastisk upplevelse för alla som är intresserade av geologi och natursköna äventyr.

Lupa beach
Detta är en konstgjord strand som ligger norr om Budapest, vid Lupa-sjön, och erbjuder en trevlig alternativ till de traditionella termalbaden och offentliga baden i staden. Förutom att sola och bada i sjön, kan du njuta av vattensporter som vattenskidor, wakeboarding och paddleboarding. Det finns också flera barer och restauranger vid stranden där du kan koppla av och njuta av mat och dryck. Lupa Beach har en familjevänlig atmosfär och erbjuder faciliteter som omklädningsrum, duschar och solstolar.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...