Restips
Tips inför din nästa resa

Vackra Baskien i Spanien

1 april, 2019 - 14:27Inga kommentarer

Om man är ute efter att få uppleva häpnadsväckande vyer, vacker natur och pulserande städer så är Baskien en region i Spanien värd att spana in. Regionen har en enrom bredd i sitt utbud. Allt från Bilbao som har en fantastisk konstskatt och otrolig arkitektur, vackra Gaztelugatxe och förstås San Sebastian där man gärna testar olika sorters pinxtos och lokala viner.

Bilbao är den största staden i Baskien. Staden var en stor industristad fram till 1990-talet. 20 år senare så möts besökare istället av en livlig stad med toppmoderna museer, perfekt bevarade Casco Viejo (gamla stan), fina restauranger och kaféer, en bra marknad och massor av vackra affärer.

De som besöker Bilbao är vanligtvis förvånad över det otroliga Guggenheim-museet - och med all rätt. Byggnaden är designad av Frank Gehry och är ett exemple på fanastisk modern arkitektur. Det är en otrolig byggnad som liknar ett skepp, ett torn, flygande fenor, klippor - allt på samma gång beroende på vinkel.

Laguardia är en stad omgärdad av en ringmur. Staden grundades på 900-talet. Här utforskar man smala gränder och njuter av den lugna och avslappnade atmosfären.

Gatzelugatxe som ligger i närheten av Bermo, kan enkelt nås med buss från Bilbao. Detta är en av alla inspelningsplatser för succéserien Game of Thrones. Det är också en av de coolaste platserna att besöka i Baskien, även för människor som inte är fans av Game of Thrones!

Man kan inte åka till Baskien utan att prova regionens egna viner. Det finns förstås många vintillverkare här. En av dem är Talai Berri som gör ett skarpt och fruktigt vin. Vinodlingen ligger i en vacker miljö med utsikt över vingårdarna. En annan är Bodega Marqués de Riscal i Elciego. Här finns ett underbart hotell som designades av Frank O. Gehry och vingården är helt enkelt fantastisk.

Till sist några hotelltips. För dem som besöker Bilbao, bo på Melia Hotel, en fantastisk modern byggnad med gångavstånd från de största attraktionerna i Bilbao. Ät på La Ribera för ett bra utbud av fisk- och kötträtter samt goda vegetariska alternativ.

I San Sebastian, bo på Hotel Barcelò Costa Vasca, som har ett utmärkt hälsocenter. Njut av pinxtos på Nestor och Ganbara, i stadens historiska kvarter.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?