Restips
Tips inför din nästa resa

Tips på bra frukost i Wien

21 november, 2018 - 10:46Inga kommentarer

Bland det bästa med att resa är att du kan pröva på nya maträtter och kulturer. Frukost är inte alls det samma i olika länder, och Wien är inget undantag. Samtidigt är själva lokalen viktig. Vare sig du äter någon lokal specialitet eller håller dig till det du tycker om så kan en bra frukostrestaurang ge dig en alldeles särskild upplevelse och en bra start på dagen.

Wien är känt för sin Sachertårta, och ett besök på ett kaffehus fr att njuta av denna är ett måste. Apfelstrudel eller äppelkaka är något annat du helst inte ska missa när du är i Wien. Den serveras traditionellt med vispad grädde och är helt perfekt att börja dagen med. Visst, det kanske inte blir den näringsriktigaste frukosten du någonsin ätit, men vad gör väl det när man är på semester.  Annars tycker österrikarna också om att äta olika sorters mackor med pålägg till frukost, så du har stora chanser att få något gott.

För autentisk österrikisk mat i Wien ska du gå till en Beisl. Även om de vanligtvis serverar vanlig husmanskost så finns det också en del som satsar på frukost. Amerling Beisl på Stiftgasse är en av dessa. Här kan du få en wiener-frukost med bland annat ägg, skinka, ost och bröd. Annars finns det orientalisk frukost med falafel, hummus, oliver och annat exotisk, veganalternativ och mycket annat.

Budapest Bistro är kanske inte en klassisk österrikisk restaurang, men mycket populär bland både turister och lokalbefolkning. Här kan du välja en basfrukost och sedan bygga på, med priser som är mycket rimliga. Slå gärna på stort och välj deras gourmetfrukost.

Ett annat matställe som är värt att besöka för en god frukost i Wien är Blueorange. De har bagel, tunnbröd, toast och andra varianter på en vanlig smörgås. Gott pålägg som ost av olika slag, chilipeppar, sallad och mycket annat gott.

Pröva gärna på något nytt varje dag. Wien bara kryllar av kaffehus som serverar goda kakor och frukostar. Ta dig tid att riktigt njuta av livet över en kopp kaffe eller varm choklad.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Skriv ett land som ingår i Norden