Restips
Tips inför din nästa resa

Skiathos har en av Europas kortaste landningsbanor

8 augusti, 2019 - 14:50Inga kommentarer

Om du ska åka till Skiathos i sommar och reser med någon som inte tycker att flygning är jordens roligaste sak att göra. Då ska du nog låta bli att nämna att just Skiathos har en av Europas kortaste landnigsbanor. Man ser bara hav och hav och helt plötsligt ser man landningsbanan och i samma sekund landar man, sen blir det en tvärbromsning innan planet stannar på andra sidan landningsbanan där havet återigen tar vid. Om nu ditt resesällskap ändå tar upp det här, så kan du trösta hen med att det bara är väldigt erfarna piloter som får landa på Skiathos och att det aldrig har skett någon olycka, trots att det landar så många plan varje dag under högsäsong.

Det kanske också kan vara klokt att snabbt styra in konversationen på saker som att den lilla ön Skiathos har galet många stränder att besöka och att Skiathos stad är en av de mysigaste orterna i hela Grekland. Eftersom ön är så liten är den väldigt behändig. Man behöver inte känna någon stress över att inte hinna med att se allt. Visst, man kommer inte hinna se alla stränder på 1-2 veckor här, men merparten. Eftersom det går buss utmed den enda vägen på ön och tack vare att varje större strand har sin egen hållplats, så behöver man faktiskt inte hyra bil för att utforska ön.

På kvällen är det många som söker sig till trappan där det finns ett gäng barer som serverar billiga och starka drinkar som man smuttar på sittandes på kuddar i trappan. Så mysigt!


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...