Restips
Tips inför din nästa resa

Promenera i Edinburgh

14 maj, 2018 - 6:511 kommentarer

Skottlands huvudstad Edinburgh är en av de bästa och mest promenadvänliga städerna i hela Storbritanien. I stadens hjärta, som är världsarvsskyddad, hittar man massor av sevärdheter att utforska till fots. Kronan på verket är förstås borgen som vakar över gamla staden på toppen av en kulle. Inne i gamla stan finns massor av vindlande gator att utforska till fots. Man får heller inte missa att strosa runt i parken Holyrood Park, en fantastisk park som hamnar högt upp på listan över världens coolaste stadsparker.

En gång i tiden brukade Edinburgh kallas för Aten i norr på grund av sin framstående roll under upplysningstiden. Arvet från den här tiden hittar man i det som lite missvisande kallas för "New town". För stadsdelen är ju allt annat än ny, men den är förstås nyare än "Old town". I New town hittar man en av världens tätaste koncentration av byggnader med Georgisk arkitektur. Även områden som Stocksbridge, Dean Village och Port of Leith är väl värda att utforska till fots.

Denna fantastiska stad är en pärla som är fantastisk att promenera i. Det finns så mycket att upptäcka och det bästa sättet att göra det är till fots. Glöm bara inte att ta med minst två par riktigt bekväma promenadskor. När man har gått en hel dag är det skönt att kunna byta till ett annat par dagen efter.


Kommentarer

wiper
wiper Jag har alltid drömt om att kunna åka till skottland. Härligt att Edingburg är så promenadvänligt. Jag gillar själv att promenera och njuta av omgivningar så tack för bra skrivet tips. Vilken härlig sida med restips. Den länkar jag till Ha en fin dag Hälsning Malin
Svara

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Sveriges flagga är gul och ...