Restips
Tips inför din nästa resa

Kreta och Rhodos – två klassiska resmål i Grekland

18 juni, 2019 - 12:25Inga kommentarer

Vad tänker du på när du tänker på Grekland? Är det de blåmålade taken och de vitklkade husen? Är det den goda maten i form av souvlaki, mousakka och tzatziki? Är det de vackra stränderna? Eller kanske de mysiga byarna, katterna, solnedgångarna? Ja, vad var och en associerar med Grekland är förstås svårt att veta, men sannolikheten att det är något av ovanstående är ändå rätt stor. En del av de saker vi förknippar med Grekland kommer förstås från väldigt specifika öar, som faktiskt bara finns där, medan andra saker är sådant som man hittar på nästan alla öar. De två till ytan största öarna, är också de som lockar allra flest turister, nämligen Kreta och Rhodos. Även vi svenskar älskar dessa öar och hamnar alltid i topp när det gäller sommarens mest populära resmål.

Kreta
Stränder är en viktig del till att så många älskar Kreta, även om stränderna många gånger ligger en bit från byarna där man bor så finns det massor av stränder värda att besöka. De bästa stränderna anses ofta vara Elafonissi och Falassarna. Om man inte är typen som gillar att ligga på stranden så finns det gott om vandringsmöjligheter på Kreta. En av de bästa områdena att vandra i är Samaria på västra Kreta. Den här rutten är 18 km lång. Den är väldigt kuperad, så var beredd på en 5-6 timmars vandring. Utmed rutten finns det en väldigt rik flora och fauna. Det sägs att det finns cirka 450 olika sorters växter i området. År 1962 gjordes Samaria till nationalpark och var faktiskt en av Greklands första nationalparker.

Rhodos 
Rhodos är känd för sina historiska ruiner och härliga badorter. Ön är den största av de dodekanesiska öarna och erbjuder massor av saker att se och göra. Man kan hänga på stranden, shoppa eller utforska Rhodos rika historia. Det finns flera sätt att ta sig runt på Rhodos, så välj vad du gillar bäst. Om du vill ha bekvämlighet så hyr en bil. Om du inte reser med familj föredrar vissa en moped eller motorcykel. Det finns också kollektivtrafik i form av bussar som kan ta dig runt på ön. Taxibilar finns förstås också och om du gillar at cykla funkar även det. Ett mer fartfyllt alternativ till att ligga och slappa på stranden är att prova olika sorters vattensporter, så som jetski, vindsurfing, kitesurfing eller vattenskidor. Om du föredrar något lite lugnare så finns även paddle. Rhodos är en vacker plats, och lämpar sig för alla slags människor. 

Vilken ö förknippar du allra mest med Grekland?


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?