Restips
Tips inför din nästa resa

Drömmer om nästa resa

10 januari, 2019 - 13:27Inga kommentarer

När julen har passerat och vi går in i den allra mörkaste månaden på året så är det många som börjar drömma sig bort och längta efter nästa resa. Istället för det kalla och mörka drömmer vi om det varma och ljusa. Att ha sand mellan tårna, att äta frukost på en balkong med havsutsikt, att pova en lokal specialitet att utforska den där bergsbyn. För många spelar det egentligen ingen större roll vart man reser så länge som man får en paus från vardagen och lite perspektiv på tillvaron.

Däremot vet kanske de flesta om de vill resa till en storstad som Milano, en mindre stad vid kusten som Split eller om man vill spendera lata dagar i ett semesterparadis som Parga. För visst är det stor skillnad på storstadssemestern som i stor utsträckning består av shopping, promenader, sevärdheter och kultur jämfört med lugna dagar fyllda med strand, bad och sol mot huden. Det finns förstås tillfällen när man kan få både och, just Split är ett sådant exempel. För även om staden är långt ifrån så hektisk och stor som Milano, så finns det ett rätt stort utbud att ta del av. Men lugnet och strosandet blir svårare att uppnå när det finns trafik och människor överallt.

Så vart du än ska bege dig när du har packat din väska så kommer du säkert att få just den semester du är ute efter. Vart vi än kommer så kan vi ju anpassa upplevelsen utifrån vad som är viktigt för oss. Strand? Mat? Shopping? Kultur? Puls? Lugn? Sol? Ja listan på saker kan göras lång. En sak är dock säker, det finns ingen vits med att åka till ställen som du egentligen inte är så sugen på bara för att andra säger att man ska. Gillar du att åka till samma charterdestination år efter år så gör det.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Sveriges flagga är gul och ...