Restips
Tips inför din nästa resa

Charterresandets vedermödor

29 april, 2018 - 18:26Inga kommentarer

Man vaknar tidigt tidigt och har dessutom inte sovit speciellt bra. När man ska resa charter måste man ofta förlika sig med att planen lyfter runt 6-7 på morgonen och att man måste vara på plats på flygplatsen 1-2 timmar innan dess. Många har dessutom lång restid till flygplatsen. Då är det skönt att flyga någonstans med kort restid så som Amsterdam som man når på bara någon timme.

Väl på flygplatsen sneglar man på avgångstavlorna för att se var man ska checka in, man hoppas att kön inte kommer att vara allt för lång, för allt man vill är ju att bli av med sitt bagage och gå igenom säkerhetskontrollen. Först då kan man pusta ut och vara säker på att man faktiskt kommer hinna med planet. 

När man är incheckad återstår bara att slå sig ner någonstans och ta en fika, eller att kika runt i butikerna på flygplatsen. Vänta nu, hade vi köpt till mat på planet? Hmm, tror inte det, bäst att köpa något från pressbyrån.

Så ställer man sig sedan vid rätt gate och väntar. En del vill gå planet först av alla och ställer sig i kö långt innan gaten har öppnat. Andra har mer som taktik att gå på allra sist, för att slippa sitta på planet längre än nödvändigt.

När man väl sitter på sin plats och har handbagaget på lämplig och korrekt plats, då kan man verkligen bara slappna av. Om man nu inte börjar fundera på om man köpte till transfer eller inte? Men ofta har man ett par timmar framför sig där man bara kan njuta. Så gott det nu går i en flygkabin på en charterresa.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...